Könnyű
főzés recept szerint
Manapság
a receptek szerint főző nőknek gyakran azzal a problémával kell megküzdeniük,
hogy a receptben olyan hozzávalókat kérnek, ami nem található meg minden
házban. Még az egyszerű, gyors és könnyű ételek receptjei esetében is sok a nem mindennapi
összetevő. Ezért mondhatjuk, hogy a receptek szerinti főzés nem tartozik a
könnyű dolgok közé.
Olyan
recepteket akarok megjelentetni, amelyek olcsó, gyorsan és könnyűszerrel elkészíthető
ételekre vonatkoznak. A célom az, hogy ezek a receptek szerint a főzés könnyű
legyen minden háziasszony számára. A receptek olyan hozzávalókat tartalmaznak,
amelyek minden átlagos üzletben megvásárolhatóak. Fontos az is, hogy a receptek
egyszerű és hétköznapi nyelven tartalmazzák az utasításokat, hogy azt a kellő
tapasztalattal nem rendelkező háziasszony is megértse és a receptek alapján könnyű
legyen elkészíteni az ételt.
----------------------------------
Borsó
főzelék
50dkg borsó
3 dl tej
1 kis fej
vöröshagyma
1 e.k zsír
2 e.k liszt
3 dl víz
1
mokkáskanál cukor,negyed mokkáskanál só.
A zsírt felhevítjük rátesszük a hagymát
megfonnyasztjuk,majd rátesszük a borsót felöntjük a vízzel,és 15-20 perc alatt
készre főzzük. A habarást elkészítjük, 1 dl tejben kikeverjük a lisztet
felengedjük a maradék tejjel,és ráöntjük a borsóra, összeforraljuk és kész . A főzeléket különböző feltéttel tálalhatjuk.
-------------------------------------
Csirke rizses hús
Hozzávalók:
4 db csirke comb,
2db szárny
3 dl rizs
1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 csokor petrezselyem
só,bors, vegeta
A hagymát 2 e.k.olajon megdinszteljük a répával együtt, majd rátesszük a húst és tovább pároljuk, rátesszük a sót borsot,és a vegetát, ha a hús még nem egészen puha akkor hozzáadjuk a rizst és az apróra vágott petrezselyem zöldet,felengedjük dupla annyi vízzel mint a rizs kb 20-25 perc alatt megpuhul a rizs,és máris tálalhatjuk.
______________________
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése